Diensten

JansZon ontzorgt van A tot Z

Begeleiding bij Constructieve daken

Een uitdagende dakconstructie, of deze nu rond is of minder draagkracht heeft, vormt geen obstakel voor JansZon. We begrijpen als geen ander dat elk dak uniek is, en met onze ervaren engineers benutten we zelfs de meest complexe daken optimaal voor zonne-energie.

Curtailing

Curtailment Controller-service is een controller die verbonden is met omvormers. Het stuursignaal kan worden gebruikt om de inverters naar het gewenste vermogen in te stellen, met de mogelijkheid om aan te geven dat een bepaald vermogen na een instelbare tijd wordt hersteld, bijvoorbeeld 100% na 15 minuten.

Dynamisch Vermogensregeling

Een innovatieve oplossing voor grootverbruikers bij beperkte netcapaciteit. Hiermee wordt jouw zonne-energiesysteem aangepast aan veranderende energiebehoeften en weersomstandigheden. Hierdoor behaal je maximaal rendement en profiteer je van automatische afschakeling bij negatieve energieprijzen.

Energiebesparingsplicht

Heeft jouw bedrijf een jaarlijks verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of een equivalent aan aardgas. dan heb je een energiebesparingsplicht.

Deze overgangsfase is complex en daarom helpen we ondernemers hun bedrijf voor te bereiden op een energie-efficiënte en duurzame toekomst.

Energy Asset Sizing analyse verbruik

Ontdek de impact van zonne-energie op jouw energie en kosten met onze Energy Asset Sizing Calculator! Voer eenvoudig jouw dakoppervlakte, het verbruik en het verbruiksprofiel in voor een direct adviesrapport over kosten en opbrengsten.

Hulp bij Netcongestie

We nemen netcongestie zeer serieus en streven ernaar om jouw energiebehoeften nu en in de toekomst te ondersteunen. Daarom bieden we oplossingen die perfect aansluiten bij jouw behoeften, of het nu gaat om energieopslag of automatisch laden wanneer de zon schijnt.

Epex

EPEX, voorheen APX, is de stroombeurs waar energie overschotten of -tekorten worden verhandeld. De energie op de korte termijn marken is gemiddeld gezien goedkoper dan op de lange termijn markt (ENDEX). Op de EPEX worden dagelijks de koop- en verkooporders ingelegd, waaruit een uur- tot uurprijs voor de volgende dag tot stand komt.

Opslag batterijen

Batterijen benut je wanneer de zon niet schijnt, of wanneer je ze zelf niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens weekenden. Met ons slimme EMS (Energie Management Systeem) als dirigent optimaliseer je de laadtijden op basis van gunstige prijzen en zonneschijn, waardoor je energie-efficiëntie maximaliseert.

Monitoring Zonne-Energiesystemen

Na installatie van jouw zonne-energiesysteem blijven we betrokken: met onze Portal heb je realtime inzicht over de opwek en prestaties van je zonnestroomsysteem.

Onbalansmarkt

Het werkelijke verbruik kan altijd iets verschillen ten opzichte van hetgeen de dag ervoor voorspeld werd. Bij opwek, bijvoorbeeld van zonnestroom, geldt dat natuurlijk ook. Die verschillen worden continu verhandeld op de onbalansmarkt. Op deze markt vind je dan ook de grootste uitschieters van hoge en zeer lage (negatieve) prijzen.

Peakshaving

Met peak-shaving zorgen we dat een batterij het contractvermogen van de netaansluiting onder controle houdt. Deze service vermindert de belasting op het net, waardoor je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken tegen lagere kosten.

Scope 12 keuring

Onze zonne-energiesystemen worden geleverd met een geruststellende garantie: ze komen naadloos door de SCIOS Scope 12 keuring en voldoen aan de brandveiligheidsnormen die verzekeraars stellen.

Service & Onderhoud

Onze servicemonteurs zorgen ervoor dat jouw zonne-energiesysteem altijd optimaal presteert. Met jaarlijkse controles ter plaatse en indien nodig schoonmaak, hoef je je geen zorgen te maken over de werking van jouw opbrengst. Wij streven ernaar dat jouw zonne-energiesysteem consistent topprestaties levert.

Slim verbruik

Het moment van verbruik staat centraal. Slim energieverbruik op momenten van voldoende beschikbaarheid (en tegen een gunstig tarief) als deel van de oplossing voor netcongestie. Wij helpen je deze flexibiliteit te vinden en meteen te besparen.

Subsidies & Regelgeving

Het landschap van zonne-energie subsidies en overheidsregelgeving kan complex en veranderlijk zijn. We hebben de expertise in huis om de SDE++ subsidieaanvraag voor jouw bedrijf te regelen en je adviseren met de verplichtingen die de overheid stelt.

Toekomstproof Energie

Door capaciteitstekort op het Nederlandse elektriciteitsnet en schommelende prijzen verlangen bedrijven naar energiezekerheid en kostenbesparing. Wie Toekomstproof wilt zijn, denkt aan JansZon. Wij optimaliseren energieopwekking, opslag en slim verbruik, waarmee we ondernemers empoweren met inzicht, flexibiliteit en duurzame oplossingen.

VCA** Certificering

We dragen met trots het VCA**-certificaat, een bevestiging van onze naleving van strenge veiligheidsnormen op de werkplek. Met deze inzet zorgen we niet alleen voor hoogwaardige zonne-energiesystemen, maar ook voor een veilige en betrouwbare energieoplossing voor jouw bedrijf.

Zakelijke zonnepanelen

Met 10 jaar ervaring als dé expert in maatwerkoplossingen op basis van specifieke bedrijfsbehoeften, biedt JansZon zakelijke zonne-energiesystemen. Wij leveren de perfecte oplossing voor groene energie en tegelijkertijd voor het verlagen van de energierekening.

Advies nodig? Bel 020 262 0009

Neem contact op voor deskundig advies!