Zonne-Energie is voor ons niet alleen toekomst. Onze zonne-energie projecten leveren nu al een echte bijdrage aan een schonere en eerlijkere wereld.

Circulair inkopen en duurzaamheid in installatie- en productieprocessen

De oprichters van JansZon werken al 10 jaar in de duurzaamheidssector en streven zoveel mogelijk naar verduurzaming op alle vlakken. Het is voor ons niet voldoende om alleen zonnepanelen te installeren. We streven ook binnen de sector naar verduurzaming. Dus niet alleen met het opwekken van duurzame energie, maar ook in het productieproces van de zonnepanelen zelf. Qua inkoop van producten is dit niet eenvoudig. Voor de SDE subsidie is het bijvoorbeeld niet toegestaan om hergebruikte materialen toe te passen en de meeste producten komen uit China. Door de vele tussenhandelaren is deze route zeer ondoorzichtig. Een belangrijk vereiste is dat fabrikanten zijn aangesloten bij PVcycle. Een joint industry programme om afgeschreven zonnepanelen te verwerken. Onze activiteiten en producten dragen zo actief bij aan een betere wereld.

Duurzaamheid zie je terug in onze bedrijfsvoering en ons kantoor

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten. Hierin kiezen we zoveel mogelijk voor betrouwbare fabrikanten en proberen deze route samen met onze partners zoveel mogelijk te controleren en lichten bedrijven daarom ook door. Maar wij gaan verder dan dat: wij kijken ook naar ons eigen impact. Ons kantoor hebben wij bijvoorbeeld omgebouwd naar een Nul Op de Meter PLUS kantoor. Onze zonnepanelen wekken alle energie voor verwarming en gebruik hiervan, inclusief onze eigen elektrische auto. Daarnaast werken we actief aan time-shifting van ons verbruik (laden en verbruiken als de zon schijnt) en zoeken bewust naar de laatste ontwikkelingen in de markt. Ons kantoor is een soort experiment, dat we graag laten zien. Iedereen is bij ons ook altijd welkom om te komen kijken!

Het team van links naar rechts:

Michiel Weebers : Sales en Consultancy

Annemarie Kleemans: Officemanager

Roel Willemse: Sales, Consultancy, Zonne-energie expert en eigenaar JansZon

Erwin Gillissen: Senior Projectleider/Manager monitoring en beheer

Dirk McLaughlin: Technisch Tekenaar

Tim Janszen: Technisch Bedrijfsleider, Zonne-energie expert en eigenaar JansZon

installateur zonnepanelen janszon

JansZon beschikt over een doorlopende CAR en aansprakelijkheidsverzekering voor al haar werken. Wij zijn gecertificeerd om zonne-energie systemen te ontwerpen en ook te realiseren, zijn lid van de brancheorganisatie Holland Solar, beschikken over de SEI erkenning en alle certificeringen voor zonne-energiesystemen. Installaties voldoen daardoor altijd aan de strengste eisen en worden aangesloten volgens NEN normen en netbeheerder vereisten. Wij plaatsen alle installaties onder eigen naam en werken al sinds 2008 samen met een vaste groep gecertificeerde zonne-energie installateurs en hebben al duizenden installaties opgeleverd; van woonwijken en appartementencomplexen tot bedrijfshallen, kantoren en schuren.