Energie management systeem

Bij JansZon geloven we in een toekomst waarin energie efficiënt wordt gebruikt en hernieuwbare bronnen centraal staan.
Onze zonnepanelen zijn niet enkel een bron van energie, maar een middel om uw energieverbruik te sturen naar de meest optimale momenten.
Met ons energie management systeem kunt u niet alleen een positieve impact op het milieu hebben, maar ook inspelen op de uitdagingen van vandaag.

Energieverbruik op de juiste momenten

Efficiënt energiebeheer gaat verder dan besparen; het gaat om het verbruiken van energie op de juiste momenten. Met de zonnepanelen van JansZon en ons energie management systeem kunt u uw energieverbruik in realtime monitoren en sturen. Zo kunt u bijvoorbeeld auto’s laden tijdens zonnige momenten of bedrijfsprocessen afstemmen op tijden dat er een overschot aan opgewekte energie is. Door inzicht in uw energiepatronen kunt u automatisch beslissingen nemen die zowel kostenbesparend zijn als bijdragen aan een groenere toekomst.

Energieopslag

Bij JansZon zijn we continu bezig met innoveren en vooruit denken. Naast onze zonnepanelen introduceren we nu ook de mogelijkheid van energieopslag. Dit is niet zomaar een toevoeging, maar een strategische keuze die inspeelt op de huidige en toekomstige energie-uitdagingen.

De meerwaarde van batterijen in uw energiestrategie:

  1. Oplossing voor netcapaciteit: Met de toenemende netcongestie is er een groeiende behoefte aan oplossingen. Onze energieopslag biedt een antwoord door als buffer te dienen tijdens piekmomenten, waardoor de druk op het net vermindert.
  2. Opslag van overtollige zonne-energie: Op zonnige dagen kan er meer energie worden opgewekt dan nodig is. In plaats van deze waardevolle energie te verspillen, slaan we het op voor gebruik tijdens minder zonnige perioden.
  3. Handel op de energiemarkt: Energieopslag stelt u in staat om actief deel te nemen aan de energiemarkt. Door energie op te slaan wanneer de prijzen laag zijn en te verkopen wanneer ze hoog zijn, kunt u een nieuw verdienmodel creëren voor uw organisatie.

Voordelen van energie management systeem

Het gebruik van een energie management systeem heeft een aantal voordelen:

  • Energie-efficiëntie: Optimaliseer het energieverbruik en verlaag de kosten.
  • Duurzaamheid: Maak de overstap naar groene energie en verminder uw ecologische voetafdruk.
  • Kostenbesparing: Bespaar geld door verspilling te verminderen en energie efficiënter te gebruiken.
  • Toekomstbestendig: Bereid uw bedrijf voor op de energie uitdagingen van de toekomst.

Bent u klaar om uw bedrijf te transformeren naar een duurzamere en kosten effectievere organisatie? Neem vandaag nog contact op met ons team voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen kunnen we ontdekken hoe de zonnepanelen van JansZon uw bedrijf naar een groenere toekomst kunnen leiden.