Ydefix houtschaverij Wormerveer

Project beschrijving

In de wereld van duurzame energie zijn uitdagingen kansen om te schitteren. KOSA bamboo en Ydefix houtschaverij, gevestigd in Wormerveer, stonden voor een stroom dilemma in een gebied met congestie toen ze JansZon om hulp vroegen.

KOSA bamboo en Ydefix ondervonden dagelijkse elektriciteitsbeperkingen na de verhuizing naar een nieuw pand met een beperkte aansluiting en congestieproblemen.

JansZon stelde een innovatieve aanpak voor: zonnepanelen voor energieopwekking en batterijopslag. Een maatwerkpakket werd ontworpen voor de specifieke behoeften van beide bedrijven. Het zonne-energiesysteem bestaat uit 309 panelen van 540 Wp elk, wat resulteert in een opgesteld vermogen van 166.860 Wp. iwell bracht een slim batterijsysteem in om de complexe integratie met zware apparatuur te realiseren.

Na zes maanden intensieve inspanning hebben KOSA bamboo en Ydefix nu een 50 kW netaansluiting met drie keer zoveel beschikbare capaciteit, met nog meer beschikbaar wanneer de zon schijnt. De opbrengstprognose van het systeem is indrukwekkend.

Dit succesverhaal dient als blauwdruk voor bedrijven met soortgelijke uitdagingen. Eigen energieopwekking, opslag en slim verbruik zijn duurzame oplossingen voor netcongestie.

KOSA bamboo en Ydefix tonen aan dat innovatieve oplossingen en samenwerking indrukwekkende resultaten opleveren. Het project illustreert de kracht van duurzame energie en toont de expertise die nodig is om complexe uitdagingen aan te gaan.

Lees het interview met Willem Koopmanschap en Ydefix's netcongestie!

Netcongestie bij Ydefix overwonnen!

Afbeeldingen

In opdracht van

Project details

Gerealiseerd: zomer 2023

Aantal panelen: 309

Productie: ca. 166.860 Wp