USC Universum Amsterdam

Project beschrijving

In november 2019 stond JansZon voor een uitdagend project bij USC Universum, het studentensportcentrum in Amsterdam, met als doel de installatie van een geavanceerd zonne-energiesysteem.

Dit project omvatte de installatie van 1126 hoogwaardige Jinko 385Wp zonnepanelen, aangestuurd door 5 krachtige SMA SHP 75 omvormers en gemonteerd op duurzaam Solarstell montagemateriaal.

Met een indrukwekkend geïnstalleerd vermogen van 433.510 kWp en een verwachte jaarlijkse opbrengst van 485.5 MWh, beloofde dit project een substantiële bijdrage te leveren aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Echter, de unieke architectuur van het gebouw bracht serieuze constructierisico's met zich mee. Het ronde dak en de onbuigzame aard van de zonnepanelen creëerden complexe uitdagingen voor de installatie.

Door innovatieve oplossingen toe te passen, zoals het strategisch plaatsen van planken als beschermend schild op het dak, overwonnen we de complexiteit van de installatie. Het resultaat is een indrukwekkend zonne-energiesysteem dat niet alleen bijdraagt aan een duurzame toekomst, maar ook het USC Universum transformeert tot een energie-efficiënte faciliteit.

Dit project is een tastbaar bewijs van JansZon's  toewijding aan het overwinnen van constructieve uitdagingen en het streven naar duurzaamheid.

Afbeeldingen

In opdracht van

Project details

Gerealiseerd: winter 2019

Aantal panelen: 1126

Productie: ca. 433.510 kWp