FEBO Beheer BV Amsterdam-Noord

Project beschrijving

FEBO heeft een cruciale stap gezet door zonnepanelen te installeren op hun kantoor en productiekeuken. Verdeeld over 3 dakvlakken zijn er 692 panelen geplaatst op dit dak. 1 dakdeel was constructief niet geschikt voor panelen met ballast en daardoor hebben we op dat deel dakankers geplaatst waaraan het systeem is gekoppeld. Op die manier was het toch mogelijk om op dat dakdeel panelen te plaatsen.

Door deze installatie zal FEBO aanzienlijke besparingen realiseren en haar ecologische voetafdruk verkleinen. Deze mijlpaal werd mogelijk gemaakt door de samenwerking met FEBO en de ondersteuning van de Zoncoalitie.

De 692 zonnepanelen die zijn geïnstalleerd, genereren jaarlijks 256.659 kWh aan schone energie, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Daarnaast kijken we uit naar de volgende fase van dit project, waarin FEBO drie elektrische Mercedes Benz E-Actros 300 koelwagens zal inzetten, die zullen worden geladen met door FEBO zelf opgewekte energie vanaf het zonnepanelensysteem.

Bron video: FEBO

 

Afbeeldingen

In opdracht van

Project details

Gerealiseerd winter 2022

Aantal panelen 692

Productie 256.569 kWh