Netcongestie en Beperkte Elektriciteitsaansluiting voor Ydefix houtschaverij

In de wereld van duurzame energie zijn uitdagingen kansen om te schitteren. KOSA bamboo en Ydefix houtschaverij, gevestigd in Wormerveer, stonden voor een stroom dilemma in een gebied met congestie toen ze JansZon om hulp vroegen.

Uitdaging: Netcongestie en Beperkte Elektriciteitsaansluiting

Verhuisd naar een nieuw pand met een beperkte aansluiting en congestieproblemen, ondervonden KOSA bamboo en Ydefix dagelijkse elektriciteits beperkingen.

JansZon’s Maatwerkoplossing

JansZon stelde een innovatieve aanpak voor: zonnepanelen voor energieopwekking en batterijopslag. Na uitvoerige metingen en analyses werd een maatwerkpakket ontworpen voor de specifieke behoeften van beide bedrijven. Het zonne-energiesysteem is verankerd in het dak en iwell bracht een slim batterijsysteem in om de complexe integratie met zware apparatuur te realiseren. Standaardoplossingen waren op deze locatie niet toereikend.

Het Resultaat: Elektriciteitscapaciteit meer dan Verdubbeld

Na zes maanden intensieve inspanning hebben KOSA bamboo en Ydefix nu een 50 kW netaansluiting met drie keer zoveel beschikbare capaciteit en nog meer wanneer de zon schijnt.

Duurzame Energiezekerheid als Blauwdruk

Dit succesverhaal dient als blauwdruk voor bedrijven met soortgelijke uitdagingen. Eigen energieopwekking, opslag en slim verbruik zijn duurzame oplossingen voor netcongestie.

Inspiratie voor Groene Toekomst

KOSA bamboo en Ydefix tonen aan dat innovatieve oplossingen en samenwerking indrukwekkende resultaten opleveren. Het project illustreert de kracht van duurzame energie en toont de expertise die nodig is om complexe uitdagingen aan te gaan.

Bijdrage aan Duurzame Transformatie

Netcongestie en beperkingen op het net worden steeds grotere uitdagingen voor bedrijven. Herken je vergelijkbare problemen in jouw onderneming? We staan klaar om vragen te beantwoorden en te bespreken hoe we jou kunnen helpen. Bel gerust; jouw uitdagingen zijn onze expertise!

Over dit bericht

Gepubliceerd op

17/01/2024

Gepubliceerd door

Redactie

Meer weten?