Diemen op weg naar een Duurzame Toekomst: van Gesubsidieerd naar Verplicht

In Diemen bevinden we ons op een cruciaal kruispunt in de wereld van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Wat ooit als vanzelfsprekend werd beschouwd, is nu een bron van onzekerheid geworden. Energie, ooit een totale bijzaak, is nu een cruciale factor geworden in de bedrijfsvoering. Ondernemers stellen zich nu vragen als “Heb ik wel genoeg energie?” en “Tegen welke prijs?”. Bovendien zijn er nieuwe wettelijke verplichtingen die u niet kunt negeren. Is uw bedrijf er klaar voor?

Dit betekent dat de tijd om actie te ondernemen is aangebroken, en snel ook. Als ondernemer in Diemen wordt u geconfronteerd met veranderende wetgeving en nieuwe doelstellingen, waaronder de ambitieuze Gasvrij Diemen 2030-doelstelling. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van deze wettelijke verplichtingen en stappen te ondernemen om hieraan te voldoen.

We bevinden ons in een tijdperk waarin we getuige zijn van een verschuiving van gesubsidieerde naar verplicht gestelde maatregelen, en deze veranderingen vinden zowel lokaal als landelijk plaats. Dit is het moment waarop u, als bedrijfseigenaar, moet beslissen welke weg u inslaat. Als u in Diemen opereert, is het van essentieel belang om te begrijpen hoe deze overgang naar verplichte duurzaamheidsmaatregelen uw bedrijf zal beïnvloeden en welke acties u moet ondernemen om compliant te zijn met de nieuwe wetgeving.

In de wereld van energie en duurzaamheid is Diemen op een cruciaal kruispunt beland, en het is aan ons om de juiste afslag te nemen naar een duurzame toekomst.

Energiebesparingsplicht: Wat u Moet Weten

Sinds dit jaar geldt de energiebesparingsplicht voor bedrijven en instellingen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken. Dit betekent dat u verplicht bent om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. U moet elke vier jaar rapporteren over de maatregelen die u heeft genomen om energie te besparen. Deze rapportage kan plaatsvinden via de informatieplicht energiebesparing of de onderzoeksplicht energiebesparing, afhankelijk van de omvang van uw onderneming en het energieverbruik. Sommige bedrijven kunnen ook worden geconfronteerd met de rapportageverplichting volgens de Europese Richtlijn Energie-Efficiëntie (EED), ook bekend als de EED-auditplicht. Kijk voor meer info op uitgebreide check: https://infographics.rvo.nl/stappenplan/ of laat ons u helpen en adviseren. 

De tijd om actie te ondernemen is aangebroken, en snel ook. Maar maakt u zich geen zorgen, JansZon staat voor u klaar om u te begeleiden. Ons team van experts kan u helpen bij het identificeren van energiebesparende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. En ja, dat omvat ook zonnepanelen!

Toekomstproof met Zonne-energie en Slim verbruik

Wij geloven in zonnepanelen als een krachtige bron van duurzame energie, die niet alleen helpt om aan wettelijke verplichtingen te voldoen, maar ook uw energierekening kan verlagen. Met onze expertise kunt u uw eigen energie opwekken en slim gebruiken, waardoor uw bedrijf klaar is voor de uitdagingen die voor ons liggen.

De wereld verandert snel, maar met JansZon aan uw zijde, kunt u met vertrouwen de uitdagingen van morgen aangaan. Neem vandaag nog contact op met JansZon en start uw reis naar een toekomst die groener en energiezuiniger is, waarbij u volledige onafhankelijkheid en zekerheid geniet.

Over dit bericht

Gepubliceerd op

09/10/2023

Gepubliceerd door

JansZon

Meer weten?