Wekelijkse update project Nissan

 

Eind januari zijn we gestart met een mooie nieuwe uitdaging namelijk de bouw van een 3 mega watt piek zonne-energie installatie bij Nissan.

We zijn begonnen op het hoogste dak van 29 meter. De zonnepanelen,  het montagemateriaal en ballast zijn het dak opgehesen door een 60 meter mobiele torenkraan. Maandag 29 januari heeft de hijskraan alleen in de ochtend kunnen hijsen in verband met de harde windstoten die de hijswerkzaamheden later op de dag onmogelijk maakten. In totaal wordt de kraan 4 dagen ingezet voor dit eerste dak.

 

 

Op het dak worden extra grote zonnepanelen van 2 meter gebruikt. Door de hoogte van het dak is er veel ballast nodig om de zonnepanelen op het dak te fixeren.  Het hoge gewicht vormde een grote uitdaging. Bij het hijsen is er extra rekening gehouden met de constructieve sterkte van het dak. Dit dak bevat over 2 weken 1634 panelen.

 

 

 

Om de zonnestroom van het dak af naar het elektriciteitsnet te leiden, wordt er momenteel circa 100 meter kabelladder en draadgoot aangelegd. De kabelladder wordt uiteindelijk links naast het Nissan logo geplaatst en “in tone” met het gebouw afgedekt zodat de ladder aan het zicht wordt onttrokken.

 

 

 

Inmiddels zijn de eerste panelen onder barre winterse omstandigheden gelegd. Volgende week wordt het eerste dak afgerond.

About the author

5 Responses

Leave a Reply