Eigen Testopstelling
 
Wij hebben, om zeker te zijn van de kwaliteit en de opbrengst van verschillende merken en type’s, een eigen testopstelling gebouwd. Hier staan 9 verschillende soorten zonnepanelen onder optimale omstandigheden (Zuid-opstelling met een hellingshoek van 30 graden) met een controlegroep, om fouten in een paneel uit te sluiten. Daarnaast staan er panelen in Oost-West opstelling, om te kunnen zien wat dit qua rendement per m2 oplevert. 
 
Om elk paneel apart te kunnen monitoren en het optimale rendement te realiseren, is elk paneel voorzien van een eigen optimizer. Met deze optimizers kunnen we elk paneel goed in de gaten houden. Om elk paneel apart te monitoren en om het meeste rendement uit een paneel te behalen, hebben we elk paneel voorzien van een eigen optimizer. 
 
De resultaten worden dagelijks gemonitord en maandelijks bijgehouden.
De gebruikte panelen:
  1. Talesun TP672P (265Wp)
  2. Trina Solar TSM (265 Wp)
  3. Heckert NeMo 60 P (265 Wp)
  4. Sharp NDRJ (265 Wp)
  5. Panasonic VBHN SJ47 (325 Wp)
  6. Benq PM096B00 (330 Wp)
  7. LG Neon LG N1K-G4 (300 Wp)
  8. Avancis PowerMax 3.5 (140 Wp)
  9. Solar Frontier SF170-S (170 Wp)

Wat is de testopstelling?

Hellingshoek: 30 graden (Zuid), 12 graden (Oost West)

Oriëntatie: Zuid & Oost-West

Locatie: Zeeburgerdijk, Amsterdam

Omvormer: Alle zonnepanelen zijn verbonden met een Solar Edge omvormer

Uitlezing: via Power Optimizers

Aantal merken: 9

Opstelling actief vanaf: 01-10-2016

Bedrijfsinformatie achter de panelen:

Talesun 

Talesun zonnepanelen worden pas sinds 2011 geproduceerd in China. Talesun is onderdeel van het beursgenoteerde Chinese Zonghli SCI-Tech, China’s grootste fabrikant van datacommunicatiekabels (80% markt). 

Trina  

Trina Solar Limited is een Chinese producent van kristallijn zonnepanelen. Opgericht in 1997 en gevestigd in Changzhou (China). Wereldwijd meer dan 16 vestigingen.

Heckert

Heckert Solar zonnepanelen is opgericht in 2001 en wordt geleid als familiebedrijf. Heckert is een volledig Duitse producent met productiecapaciteit in Chemnitz. Met hun Duitse oorsprong en kwaliteitsstandaard richt Heckert Solar zich voornamelijk op de Europese markt.

Sharp

Sharp Solar Solutions is een divisie van Sharp en levert in Europa polykristallijn zonnepanelen. Sharp begon in 1959 met het ontwikkelen van zonnecellen en bracht de zonnecellen in 1963 op de markt. Het bedrijf Sharp is in 1912 opgezet door Tokuji Hayakawa in Japan.

Panasonic

Panasonic is een Japanse multinational in elektronica. Eind 2009 nam Panasonic het Japanse bedrijf Sanyo over voor een bedrag van 4,5 miljard dollar. Sanyo is opgericht in 1951 en produceert zonnepanelen vanaf 1975. De zonnepanelen van Sanyo worden nu onder de naam Panasonic geproduceerd en gedistribueerd.

BenQ

BenQ is gevestigd in Taiwan en onderdeel van AU Optronics. Het begin van BenQ-zonnepanelen is te herleiden naar 2008, destijds nog als geïntegreerd onderdeel van AUO. Sinds 2012 is het bedrijf zelfstandig opererend binnen de branche van zonnepanelen.

LG Neon

LG Electronics is een wereldwijde marktleider en technologische innovator op het gebied van elektronica, informatie en communicatie producten. Als toekomstgericht bedrijf richt LG zich op de technologie van hernieuwbare energie en breidt dit verder uit. Het volledige assortiment van kwalitatief hoogwaardige zonne-energieproducten wordt geproduceerd in Korea.

Avancis

Avancis is een Duitse producent van hoogwaardige CIS dunne film zonnepanelen. Het bedrijf is opgezet in 2006 als een joint venture met Shell & de wereldwijde glasleverancier Sain Gobain en produceert high-efficiency CIS dunne-film modules.

Solar Frontier

De onderneming richt zich volledig op zonne-energie. De zonnepanelen worden ontwikkeld en geproduceerd in Japan. Solar Frontier onderscheidt zich in deze markt door de grootste producent te zijn van CIS technologie, in plaats van de poly- en mono-zonnecellen.