Zonne-Energie Nissan Distributiecentrum te Amsterdam

Project omschrijving

Wij ronden momenteel een installatie af van 8911 zonnepanelen op het distributiecentrum van Nissan in Amsterdam. Dit behelst een totaal vermogen van ca. 3.000 kWp, wat goed is voor bijna 900 huishoudens. Wij hebben dit project ontwikkeld in samenwerking met ZonnepanelenDelen. Hierin zijn wij verantwoordelijk voor alles binnen DBMO (Design, Build, Monitor and Operate).

Lees onze wekelijkse update of bekijk mooie filmpjes van het project.

Het dak van het distributiecentrum is logischerwijs van origine niet gebouwd voor zonnepanelen. Wel wordt dit dak elke 20 meter ondersteund door zware vakwerkliggers en dit zijn tevens de sterkste delen van het dak. In ons ontwerp maken wij gebruik van deze liggers, waarboven wij stroken van zonnepanelen zullen plaatsen. Door extra aandacht aan het dak, konden wij de draagkracht en aantal panelen maximaliseren. Het centrum zelf beschikt over 3 Transformatoren, waarover het systeem wordt verdeeld. Hierbij hebben we rekening gehouden met de maximale belasting van het elektriciteitsnet.

De zonnepanelen worden bekostigd met behulp van de subsidiepot voor duurzame energie van de rijksoverheid SDE+, het duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam en de ASN Bank. Het overige deel wordt gefinancierd middels een crowdfundingcampagne van ZonnepanelenDelen.

Bekijk hier de crowdfundingcampagne van ZonnepanelenDelen. 

Verder lezen

RealisatieBegin 2018
Totaal vermogenInstallatie ca. 3.000 kWp, productie ca. 2.832 MWh
Aantal en type panelen8911 x Qcells 340 Wp
Type omvormer/optimizer39 x SMA STP 60
Aantal huishoudens900
PartnersNissan, ASN Bank, Qurrent, Gemeente Amsterdam, de Amsterdamse Zoncoalitie, Stichting 1miljoenwatt en ZonnepanelenDelen
BijzonderhedenGrootste (collectieve) zonnedak van de randstad
Tags, ,

Vergelijkbare projecten