Bij een zonne-energie installatie komt veel meer kijken dan alleen zonnepanelen op het dak plaatsen.

Denk aan vergunningen, subsidies, financiering, maar bijvoorbeeld ook technische aanpassingen om de zonne-energie installatie mogelijk te maken. JansZon is expert in de ontwikkeling van grote en bijzondere zonne-energie projecten. Met ons kunt u voor, tijdens en na de bouw zorgeloos en optimaal profiteren van uw zonne-energiesysteem. Van het voortraject, tot de ontwikkeling, uitvoer en nazorg; wij maken een ingewikkeld proces simpel.

 

Subsidie en fiscale voordelen

Wij vragen voor u de subsidies aan en helpen u bij het verkrijgen van eventuele fiscale voordelen. Het proces van een grote zonne-energie installatie begint vaak bij het aanvragen van bijvoorbeeld SDE+ subsidie, opzetten van een Postcoderoos-regeling en/of aanvraag van provinciale subsidies, zoals asbest-regelingen. JansZon verzorgt als intermediair de aanvraag en heeft goede contacten met diverse instanties, waaronder RvO, diverse Provincies en lokale overheden.

 

Bouwvergunning,  

In de meeste gevallen mogen zonnepanelen vergunningsvrij worden geplaatst. Bij monumentale panden, speciale bouwwerken of bijzondere constructies is dit echter niet het geval en moet een vergunning aangevraagd worden. Dit hebben wij in Amsterdam al voor meer dan duizend zonnepanelen op meerdere monumentale panden gedaan. Bijvoorbeeld bij Pakhuis de Zwijger, waar wij tevens de wedstrijd Zon Op Zwijger voor hebben gewonnen. 

Afbeelding: Gerealiseerd met vergunning: Rijksmonument Pakhuis de zwijger, 200 zonnepanelen.

broedplaatsen in het zonnetje zonnepanelen op pakhuis de zwijger

 

Monitoring

Al onze zonne-energiesystemen worden op afstand gemonitord. Bovendien wordt er bij uitval meteen een signalement afgegeven. Hierdoor kunt u precies zien waar en wat voor problemen zich voordoen en kunnen deze zo snel mogelijk worden verholpen. Zo minimaliseren we productieverlies en maximaliseren we het rendement.

 

Onderhoud en garantie

Voor een goed en duurzaam rendement is kwaliteit en nazorg van belang. JansZon gebruikt niet alleen de beste materialen en installaties, maar levert indien gewenst ook onderhoud en beheer van uw zonne-energiesystemen. Doordat wij maatwerk en kwaliteit leveren, kunnen wij ook een totale systeemgarantie bieden. Wij handelen wanneer nodig garantieclaims af met de fabrikanten. Tevens hebben alle materialen die wij gebruiken langlopende fabrieksgaranties en als Service Partner zijn we bevoegd alle soorten service en onderhoud te plegen en verbeteringen aan te passen, mocht dat nodig zijn.

Bekijk projecten met bijzondere panden

Vragen, advies of meer weten?

Neem contact op