U bent geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt weten wat het kost en oplevert. Het rendement van uw investering is van vele zaken afhankelijk en voor elke situatie anders.

Algemeen

De energiemarkt is ingewikkeld, continu aan verandering onderhevig en vele partijen zijn ermee gemoeid. Dat maakt het lastig om een goed beeld te krijgen van wat werkelijk een goede investering is, of die op lange termijn nog bij u past en wat de mogelijkheden zijn. U kunt zelf investeren, zonnepanelen leasen of uw dak verhuren aan anderen om er zonnepanelen op te kunnen plaatsen. Wij gaan voor u op zoek naar de meest ideale businesscase. Hiervoor berekenen wij hoeveel zonne-energie u gaat produceren en vervolgens wat u, afhankelijk van het gekozen rendementsmodel, met de opgewekte stroom kunt gaan verdienen.

 

Businesscase

Het beste rendementsmodel is afhankelijk van uw situatie, investeringsmogelijkheden en (toekomst)wensen. We stellen de optimale businesscase voor uw zonne-energiesysteem samen en behandelen projecten altijd persoonlijk en aangepast op uw wensen en mogelijkheden. Wij toetsen voor welke subsidies, fiscale regelingen of financiering u in aanmerking komt en welke kosten en besparingen u kunt verwachten. Met onze uitgebreide reken-tool bieden wij u een eerlijk en helder overzicht van uw investering en de opbrengsten, uitgaande van maximaal rendement.

 

Voorbeeld: Rendement zonne-energiesysteem van 500kWp .

Verschillende modellen

De eisen, modellen en regelingen rondom zonne-energie zijn in Nederland sterk veranderlijk. Het is ons werk om dit bij te houden, nieuwe constructies te onderzoeken en te implementeren. Wij hebben al meer dan 8 jaar ervaring in zonne-energie en vele projecten gerealiseerd op basis van Salderen, SDE+ of de Postcoderoos-regeling. Er zijn ook fiscale regelingen die van toepassing kunnen zijn op uw situatie. Ieder model heeft zo z’n voor- en nadelen.

 

De investering: financiering, lease of verhuur

U kunt uw eigen geld investeren in zonnepanelen, maar de installatie ook leasen of een financiering afsluiten. Wilt u uw dak voor een vast bedrag verhuren of de zonnepanelen leasen? Dan kunnen wij dat voor u regelen. Wilt u de zonnepanelen liever zelf laten financieren? Wij hebben contacten met diverse banken en regionale groene fondsen zodat wij u kunnen helpen met de juiste financiering.

Bekijk projecten met een bijzonder financieel plaatje:

Vragen, advies of meer weten? Neem contact op: